КУТОВА СТРУКТУРА РАДІОГАЛАКТИКИ 3C239 В ДЕКАМЕТРОВОМУ ДІАПАЗОНІ - Ващишин, Р.В.; Шепелєв, В.А.; Литвиненко, О.О.; Подгорний, Г.С.; Дерев'ягін, В.Г.; Лозонський, А.В. (Одеські астрономічні публікації, 2022)
Наведено результати спостереження радіогалактики 3C239 інтерферометрами УРАН на де каметрових довжинах хвиль. Згідно з дослідженням, джерело в цьому діапазоні складається з двох компонентів, які збігаються за положенням і розміром з пелюстками радіогалактики, що спостерігаються на дециметрових хвилях, та компактного компонента, що відпові дає одній з її гарячих плям. Інша гаряча пляма не вияв лена через низьку густину потоку. Крім того, була ви явлена протягнена область випромінювання з низькою поверхневою яскравістю, яка охоплює пелюстки джерела. Розмір цього гало становить 28 кутових секунд, а його випромінювання на частоті 25 МГц становить близько 20% від загального потоку радіогалактики. Ви значено можливий вигляд спектрів компонентів радіо джерела та їх змінювання в діапазоні від декаметрових до дециметрових хвиль. Відзначається, що на відміну від високочастотної структури 3C239, де домінує ви промінювання компактних гарячих плям, на декаметрових хвилях близько 90% потоку радіогалактики за безпечується більш протягненими компонентами — пелюстками джерела і гало.