ОНОВЛЕНІ ОБМЕЖЕННЯ НА СИЛЬНІ РЕЗОНАНСИ ЗА ВИКОРИСТАННЯ ДАНИХ RUN 2 НА LHC - Панков, A.A.; Серенкова, I.A.; Бедняков, В.А. (Одеські астрономічні публікації, 2021)
ПовнийнабiрданихATLAS i CMS Run 2 на Великому адронному колайдерi (LHC) з iнтегрованою за часом свiтнiстю 139 фб −1 i 137 фб −1 , вiдповiдно, у дибозонному каналi використовується для тестування еталонних моделей з розширеними калiбрувальними секторами: E 6 -мотивованi моделi Великого об’єднання, лiво-право симетрична LR та послiдовна стандартна модель. Всi вони передбачають нейтральнi Z' i зарядженi векторнi W' -бозони, що розпадаються на лептоннi або електрослабкi калiбрувальнi бозони. Ми представляємо обмеження на простiр параметрiв Z' i W' порiвнюємо їх з тими, якi були отриманi з попереднiх аналiзiв, виконаними з даними LHC, зiбраними при 7 i 8 ТеВ в Run 1, а також при 13 ТеВ в Run 2 при iнтегрованiй за часом свiтнiстю 36.1 фб −1 . Ми показуємо, що данi про зiткнення протонiв при √ s = 13 ТеВ, зiбранi за допомогою експериментiв ATLAS i CMS, дозволяють встановити найсуворiшi на сьогоднiшнiй день обмеження для Z-Z' i W-W' змiшування.