ПЕРШЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СПОСТЕРЕЖЕННЯ АСТЕРОЇДІВ 2017 SV39, 2017 ST39 І 2017 TS7 - Сімон, А.; Троянський, В. В. (Одеські астрономічні публікації, 2023)
У цій статті ми показуємо результат спільного використання телескопа AZT-8, програмного забезпечення Astrometrica та методу Вяйсяля. В роботі вказані основні характеристики телескопа AZT-8, що знаходиться в Астрономічній обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Докладно розписано метод визначення координат об’єктів на кадрах за допомогою програмного пакету Astrometrica та вказано переваги використання методу Вяйсяля для визначення первинної орбіти небесного тіла. У статті детально розглядаються кілька перевідкритих астероїдів: SV39, 2017 ST39 і 2017 TS7 з довгого списку малих тіл Сонячної системи. Астероїд 2017 SV39 спостерігався 28-го вересня 2017 року, але не був підтверджений іншими обсерваторіями. Астероїд Головного поясу 2017 ST39 спостерігався 28-го вересня та 2-го, 9-го, 10-го жовтня 2017 року; в результаті виявився раніше відкритим астероїдом під номером 536266. Астероїд Головного поясу 2017 TS7 спостерігався 9-го та 10-го жовтня 2017 року; в результаті виявився раніше відкритим астероїдом під номером 540584.