ВИЗНАЧЕННЯ ЗОВНІШНЬОГО КОРИСНОГО НАВАНТАЖЕННЯ ЗІ СВІТЛОВИХ КРИВИХ - Сухов, Петро; Єпішев, Віталій; Сухов, Костянтин (Одеські астрономічні публікації, 2022)
Запропоновано світловідбивачі характеристики поверхні GSS, до яких можна визначити окремі зовнішні структури геостаціонарного супутника. Такі конструкції можуть бути; тип і форма радіо антеніни, сонячні батареї, термо-плівка на поверхні платформи. Дані рекомендації та моменти часу, умови, за яких можна знайти зовнішнє корисне навантаження. У роботі наведено результати колориметричних спостережень 5 ГСС багатоцільового призначення, на платформі яких виявлено зовнішнє корисне навантаження у вигляді кількох радіоантен, а в окремих випадках оцінено орієнтацію та технічні характеристики ГСС.