ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ СПОСТЕРЕЖЕНЬ ВИБРАНИХ ТРАНЗИТІВ ЕКЗОПЛАНЕТ, ОТРИМАНИХ НА КОМЕТНІЙ СТАНЦІЇ КИЇВ З БАЗОЮ ДАНИХ ОРБІТАЛЬНИХ ТЕЛЕСКОПІВ TESS ТА KEPLER - Лободенко, М.; Павленко, Я.В.; Кулик, І.; Нагурна, А.; Соломаха, М.; Баранський, О. (Одеські астрономічні публікації, 2022)
Ми презентуємо порiвняльний аналiз спостережень транзитiв вибраних екзопла нет, отриманих на кометнiй станцiї Лiсники, з кривими блиску їх батькiвських зiр, з бази даних космiчних телескопiв TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) i Kepler. Криавi блиску, отриманi орбiтальними телескопами TESS i Kepler, були обробленi за допомогою програми, розробленої на основi Python пакету Lightcurve 2.3, який є у вiльному доступi в архiвi MUST (Barbara A. Mikulski Archive for Space Telescopes). Спостере- ження також проводились на 70-ти сантиметровому телескопi-рефлекторi АЗТ-8 (Лiсники). Фотомет- рична обробка цих результатiв проводилась за допомогою програми Munivin. Отриманi нами з наземних спостережень кривi блиску та оцiнки параметрiв спостережених транзитiв та орбiтальнi параметри екзопланет опублiкованi в базi даних ETD (Exoplanet Transit Database). Визначенi нами параметри транзитiв порiвнювались з результатами команди TESS, якi зберiгаються в архiвi MUST. В роботi представлено порiвняння параметрiв транзитних явищ (перiод, глибина, тривалiсть транзиту), а також орбiтальних параметрiв вибра- них екзопланет, отриманих з двох незалежних наборiв спостережень, наземних та орбiтальних, виконаних в рiзнi епохи.