ЗАСТОСУВАННЯ ФОТОМЕТРІЇ ДЛЯ РОЗУМІННЯ ПОВЕДІНКИ ГЕОСТАЦІОНАРНИХ ОБ’ЄКТІВ НА ОРБІТІ - Сухов, П. П.; Єпішев, В. П.; Мотрунич, І. І.; Сухов, К. П. (Одеські астрономічні публікації, 2021)
Однією з проблем характеризації супутника є здатність не тільки визначати орбіту космічного корабля, але й робочий стан супутника, орієнтацію, розмір, тип шини та властивості матеріалу. Позиційні спостереження дозволяють нам визначати та/або оновлювати орбітальні елементи супутників, але вони не дозволяють зрозуміти поведінку супутника на орбіті. У статті розглядаються результати розв’язування оберненої задачі астрофізики. Як можна використовувати фотометричну, астрометричну інформацію про супутник, умови його освітлення, доповнену додатковою інформацією, щоб зрозуміти поведінку супутника на орбіті. Результати показані на прикладах чотирьох супутників на геостаціонарній орбіті. Надано алгоритм розрахунку фотометричних та динамічних характеристик геостаціонарних об’єктів.